VE STANICI KAMENAČKY MAJÍ CHOVATELÉ ZELENOU

Nemají vaše děti možnost naučit se starat o zvířata u babičky na vesnici nebo si domů pořídit terárium s živým mazlíčkem? Pak můžou navštěvovat kroužky v Přírodovědné stanici Kamenačky, která je jedním z pracovišť Domu dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvkové organizace.
Číst dále 20. září 2019, Aktuality

ČESKO #SAZIBUDOUCNOST

Odstartovala celonárodní iniciativa Sázíme budoucnost. Cílem projektu je do pěti let vysázet 10 milionů stromů mimo les. Za každého občana Česka jeden. Počítadlo na stránkách www.sazimebudoucnost.cz tak ode dneška začíná sčítat stromy vysazované po celé České republice. Každý, kdo letos vysadí nebo plánuje vysadit strom ve volné krajině nebo ve městě má možnost ho zaregistrovat […]
Číst dále 18. září 2019, Aktuality

EKOVÝCHOVA V LAMACENTRU

Nezisková organizace Pozemkový spolek Hády provozuje v bývalém vápencovém lomu Džungle tzv. Lamacentrum. Najdete zde nejen lamy alpaky, ale také kozy, ovce, králíky nebo včely.
Číst dále 13. září 2019, Aktuality

LÉTÁNÍ A EKOLOGICKÁ STOPA

Dnes se již spousta lidí zamýšlí nad otázkou, jak velkou ekologickou stopu zanechávají létáním, jelikož emise z motorů letadel přispívají ke globálním změnám klimatu. Jste mezi nimi i Vy?
Číst dále 13. září 2019, Aktuality

MÁTE NÁZOR NA OSVOBOZENÍ LETECKÝCH POHONNÝCH HMOT OD DANĚ? PODEPIŠTE INICIATUVU!

Zatímco ekologičtější alternativy letecké dopravy podléhají vysokému zdanění, letecký průmysl těží z mnoha daňových výjimek. Letecké pohonné hmoty zůstávají v Evropě nadále nezdaněny a členské státy neukládají DPH ani na letenky, což z letecké dopravy činí čím dál tím atraktivnější způsob dopravy, zatímco tato doprava produkuje nejvíce emisí oxidu uhličitého. Zdanění leteckého petroleje by EU […]
Číst dále 05. září 2019, Aktuality

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp