Červencová přednáška v Černovicích poradí jak na úspory s vodou v domácnosti

Také přes léto budou u sadu na ulici Turgeněvova probíhat přednášky zaměřené na možnosti šetření s vodou v prostorách bytu i zahrady. Na nejbližší z nich se můžete těšit ve čtvrtek 29. 7. od 17:00 hod. a tématem budou úspory vody v domácnosti.

Přednáškou Voda v domácnosti provede Mgr. Oldřich Sklenář z brněnského ekologické společnosti ASITIS, s.r.o. (www.asitis.cz), který přiblíží základní způsoby a podmínky, za kterých domácnosti vodu získávají, využívají a dále vypouštějí do oběhu.

Kromě prezentace nezbytných statistických údajů bude kladen důraz i na praktické tipy. Účastníci tak mimo jiné získají představu o tom, jaké jsou možnosti využití dešťové vody, jaký je rozdíl mezi vodou bílou a černou, kde je největší potenciál pro snížení spotřeby nebo jaký je v domácnosti vztah mezi vodou a energií. Cílem je poskytnutí uceleného přehledu a současně nasměrování zájemců o další informace na příslušné zdroje.

Projekt je realizován díky finanční podpoře statutárního města Brna v rámci programu Ekovýchova. Přednášky připravuje místní černovický spolek Turgeněvova ve spolupráci s odborníky na dané téma a probíhají jednou za měsíc vždy ve čtvrtek od 17 hod. s výjimkou měsíce srpna.

Pro bližší informace:

www.facebook.com/prednaskyvsadu

Kontakty:

Martina Dobrovolná, 774155917

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp