V týdnu do kroužku, o víkendu na výpravu

Kroužky na nový školní rok jsou tady! V přírodních zahradách Lipky v Brně se vyřádí malí přírodovědci, zdatní kuchtíci, zvědaví objevitelé, zapálení  kutilové i milovníci zvěře divoké, domácí a terarijní. A nechybí ani kroužky zdarma či pro dospělé.

Proč trávit čas u počítače, když děti můžou hned po škole vyběhnout ven? Nechte je vydovádět na některém z kroužků Lipky. Na čtyřech brněnských pracovištích v Jundrově, Pisárkách, Soběšicích a u Poříčí se naučí, jak pečovat o domácí zvířata a proč chránit ta divoká, zjistí, co posbírat na zahradě, aby uvařily famózní oběd, nebo jak z darů lesa vytvořit umělecké dílo.

Objevitelé pyramid a dávných věků si nesmí nechat ujít kroužek Archeobadatelé na Lipové v Pisárkách. „Nemine nás tvoření, vaření a vyrábění podle starých osvědčených receptů pravěku. Oživíme zapomenuté technologie, abychom se poučili o současném světě,“ popisuje lektorka Bára Slivková. Novinkou je kroužek Rendlíky a vařečky v Soběšicích, kde se vyřádí všechny mlsné jazýčky. Vařit, péct a experimentovat s netradičními ingrediencemi se bude i v kroužku Maškrtníci v Jundrově.

A když dětem nebudou stačit schůzky v týdnu, můžou vyrazit i na víkendové výpravy. Otvíráme tábornický, ornitologický či fotografický klub, stačí si jen vybrat! Celou nabídku kroužků spolu s přihláškami najdete na stránce www.lipka.cz/krouzky, informace k víkendovým výpravám na www.lipka.cz/vikendovky.

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp