Mezinárodní den stromů

Mezinárodní den stromů. Tento den letos připadl na 20. října. Stromy jsou pro nás životně důležité a to doslova. Díky fotosyntéze produkují kyslík, který je pro náš život nezbytný. Je to však jediná věc, kterou nám stromy pomáhají?

Odpovědí je určitě ne! Stromy mají, díky svým listům, ještě jednu velmi důležitou vlastnost, a to je ochlazování svého okolí. Tento fenomén je nejvíce patrný ve městech. Paradoxně však najít vzrostlý strom je ve městě mnohdy nemožné. Víte proč tomu tak je? Statné listnaté stromy potřebují mnoho prostoru a dostatek vláhy. To je v městské krajině bez uměle dodávané závlahy velmi těžké zařídit. Často nemají kořeny dostatek místa a proto i stromy nerostou do velikostí, na jaké jsme zvyklí v lese, na louce, zkrátka ve volné přírodě.

Stromy v městské krajině potřebují péči a pomoc, aby mohly přežít. O tu se v Brně stará hlavně Veřejná zeleň města Brna. Práce je to krásná, ale náročná. Každý z vás má možnost přispět libovolnou částkou a pomoci tak stromům ve městě Brně! Jak ? Pošlete přáním stromu a podpořte tak zeleň ve svém městě. Nebo byste raději něco hmatatelného? Koupí předmětů z kolekce #PripravBrno na stránkách TIC, přesně víte, kolik jste darovali peněz. Díky těmto i malým částkám je možné udržovat stromy ve městě v dobré kondici.

Děkujeme, že pomáháte! 

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp