Výstavy blízké přírodě vás čekají v Urban centru

Srdečně vás zveme na dvě nové výstavy, které si budete moci prohlédnout od 6. srpna v Urban centru. Obě letní výstavy jsou věnované tématům blízkým přírodě: výstava s názvem Nové parky pro Brno vás provede místy a zákoutími, která mnozí z nás ani neznají, a druhá výstava Změna klimatu – poznej, pochop a pomoz nám přiblíží příčiny a projevy současné změny klimatu a na příkladech ukáže, jak se s nimi vyrovnáváme. Výstavy a doprovodné akce můžete navštívit až do 20. září 2024.

Podnebí na Zemi se měnilo od pradávna. Lidmi zesílený skleníkový efekt však způsobuje tak intenzivní změnu klimatu, na kterou není lidstvo dosud připraveno. Pojďme si proto povídat více o příčinách a projevech současné změny klimatu. Odbor životního prostředí MMB spolu s Masarykovou univerzitou a CzechGlobem připravili výstavu Změna klimatu – poznej, pochop a pomoz, která vám přiblíží prostřednictvím jednoduchých schémat a grafů příčiny a projevy současné změny klimatu a ukáže vám, jak se s nimi vyrovnáváme nejen v České republice, ale i v Brně samotném.

Výstava Nové parky pro Brno vám představí krátký soubor – výběr nově upravených větších či menších parčíků na území města Brna. Tato místa někdy zůstávají skryta mezi okolní zástavbou či za vysokými zdmi, ale určitě stojí za krátkou procházku, především v jarních či letních měsících, kdy vás obklopí rozkvetlé louky či záhony plné různorodých barevných květů. Výstavu pro vás připravil Odbor životního prostředí MMB a prohlédnout si ji můžete hledáčkem mladé fotografky Mariety Musálkové.

Začátek nového školního roku zahájí v Urban centru zajímavými přednáškami a procházkami na téma obou výstav. Více informací včetně termínů doprovodných akcí najdete na webu Urban centra.

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp