NADACE PARTNERSTVÍ OCENILA NEJLEPŠÍ KLIMA NÁPADY, VÍTĚZOVÉ SI ODNÁŠÍ CENY ADAPTERRA AWARDS

Již známe pětici letošních vítězů v soutěži Adapterra Awards, která hledá a oceňuje nejlepší nápady na zvládání dopadů klimatické změny.

V rámci konference Jak na sucho a horko – ve městě i v krajině v pražském IPR CAMPu ocenila Nadace partnerství pětici vítězů. Za nejsympatičtější projekt si veřejnost vybrala Ptačí park Josefovské louky. Odborná porota pak ve čtyřech kategoriích vyzdvihla unikátní přeměnu krajiny na farmě Blatnička v jihomoravském Zálúčí, ostravské komunitní centrum Všichni spolu, rostlinami opláštěnou halu společnosti Železný a netradiční Dům s mokřadní střechou v Praze. Vítězové si jako výhru odnášejí cestu za inspirativními projekty do Německa a Rakouska v celkové hodnotě 300 tisíc korun.

Do letošního ročníku se zapojilo čtyřiadvacet projektů, z nichž dvanáct nejkvalitnějších vybrala odborná porota do finálového kola. Projekty se utkaly o vítězství ve čtyřech kategoriích – Volná krajina, Zastavěná území, Pracovní prostředí a Náš domov. Navíc se všichni finalisté zapojili do veřejného hlasování o Cenu sympatie. Blíže se o oceněných projektech dočtete zde

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp