Jubilejní 50. ročník festivalu EKOFILM začíná

Nejstarší evropský filmový festival o životním prostředí EKOFILM proběhne již od 1. do 6. října v Brně. Každý rok otevírá festival některé z aktuálních environmentálních témat současnosti. Téma jubilejního ročníku festivalu EKOFILM „Jak (ne)zabít přírodu“ odkazuje na to, jaký má vliv lidská činnost na přírodní bohatství. Zahrnuje nejen vliv válečných a jiných konfliktů a katastrof, průmyslu nebo těžby, ale především pak revitalizaci oblastí a navrácení života […]
Číst dále 30. září 2024, Aktuality

Kam kráčíš, Brno? Jsme připraveni na změnu klimatu?

Projevy klimatické změny se nám připomínají čím dál častěji. Žehráme na nedostatek srážek, které když konečně přijdou, tak často v extrémní podobě silných bouřek, po nichž voda z krajiny rychle mizí. V létě hledáme úkryt před rozpáleným sluncem, v zimě zase nemáme na čem sáňkovat. Změna klimatu je tu zkrátka s námi, existuje však řada způsobů, jak se jí přizpůsobit.
Číst dále 23. září 2024, Aktuality

Den mobility 2024

Od 16. září běží celoevropský týden mobility! Přijďte ho za námi oslavit v sobotu 21. 9. v čase od 10 do 18 hodin do parku u Anthroposu. Čeká vás den nabitý aktivitami, kde se rozhodně nudit nebudete!
Číst dále 19. září 2024, Aktuality

Festival vědy a techniky 2024

Brno je plné vědy, a co víc, s vědou rozhodně není nuda! Přijďte se o tom přesvědčit na Festival vědy 2024 do areálu BVV, pavilonu A1. Od pátku 6. září do neděle 8. září 2024 – kdykoli od 9 do 18 hodin – se nechte vtáhnout do atraktivního světa vědy, techniky i historie. 
Číst dále 03. září 2024, Aktuality

Naši partneři

priprav-brno vut-brno svaz-zakladani-a-udrzby-zelene nadace-partnerstvi sfzp